Friskare medarbetare på distans

En positiv effekt av pandemin är att man uppmärksammat behovet av att röra på sig. Eftersom en inaktiv livsstil innebär ännu större risker nu, är det viktigare än någonsin att få in motion i vardagen. Speciellt när allt fler jobbar hemifrån.

Det finns mycket som tyder på att vi kommer att fortsätta att jobba hemifrån. Även när pandemin är över, kommer det "nya arbetslivet" ske några dagar från hemmakontoret. Riskerna är uppenbara om vi inte har ergonomiska arbetsredskap. Obekväma arbetsställningar leder t ex till en högre risk för smärta i nacke och axlar. Dessutom kan långvarigt stillasittande öka risken för olika sjukdomar.

Receptet för att undvika ohälsa vid stillasittande, är att regelbundet ta aktiva pauser, vilket minskar blodsocker och blodtryck. Konditionsträning tar bort ohälsorisken vid stillasittande helt medan riktad styrketräning minskar smärta i nacke och axlar. Du som arbetsgivare har här goda möjligheter att påverka och agera proaktivt genom att göra en särskild satsning på livsstilsförändringar för att minska riskerna vid stillasittande. Som en bonus får ni mer kreativa och fokuserade medarbetare.

Klicka här för att välja bland våra inspirationspaket 

Kontakta oss för mer information och priser.