Tidningen Hälsoinspiratören

Hälsoinspiratören är en tidning som funnits i över sexton år och kommer ut varje månad med ett unikt tema inom livsstil, hälsa och psykosocial arbetsmiljö. I lättläst form skriver vi om de senaste nyheterna inom området och ger handfasta råd och tips för att öka förståelsen. Tidningen fungerar därmed som ett stöd till alla som jobbar med hälsofrämjande arbeten med ansvar för medarbetare, inspiratörer eller patientgrupper. Omdömen från läsekretsen är att innehållet är "lättförståeligt", "seriöst", "mångsidigt", "handfast och användbart". 

I varje nummer kan du läsa om:

* Ett nytt hälsotema inom kost, motion, och välmående. Syftet är att ge dig uppslag för att kunna inspirera dina medarbetare/kunder/patienter.

* Aktuella forskningsrön som belyser nyttan/onyttan med olika hälsoalternativ utifrån vetenskapliga undersökningar och studier från hela världen.

* Praktiska tips på hur du kan använda innehållet i ditt vardagliga arbete som hälsoinspiratör.

Hur prenumerar jag?
1.  Tidningsprenumeration i ett år, 12 nr, obegränsat antal läsare.
2.   Digitalt tilläggsprogram till tidningen

Provteman (från 6 månader)

TEMANUMMER under 2018;
Lyckas förändra dina vanor (jan)
Planera årets hälsoarbete (febr)
Håll rygg och nacke i schack (mars)
Leta friskfaktorer på jobbet (april)
Träna din hjärna med kroppen (maj)
Förbättra dina matvanor (juni)

Faktablad
Läs här

Prenumeranter 
Kommuner: Arboga; Arvika, Alingsås, Avesta, Danderyd, Falköping, Falun, Gislaved, Halmstad, Halmstad, Haninge, Härryda, Högsby, Kalmar, Kiruna, Krokom, Kungälv, Leksand, Lidingö, Lund, Lycksele, Nacka, Nordmaling, Sandviken, Skövde, Umeå, Varberg, Vetlanda.
Regioner/landsting: VG-regionen, Hälsan och Arbetslivet, Region Västernorrland, Landstinget Sörmland
Företag: Alfa Laval, Alingsås Energi, SSAB, STOKAB

Kiruna kommun:

Jag kan varmt rekommendera Hälsoinspiratören!

Britt


"Det bästa med Hälsoinspiratören är att tidningen ger så många fina verktyg i det hälsofrämjande arbetet i Kiruna kommun. Alla medarbetare i kommunen ser den som en resurs kring frågor som handlar om hälsa. Som friskvårdsansvarig använder jag den som uppslagsverk vid förberedelser av föreläsningar, möten etc. Vidare är Hälsoinspiratören vetenskapligt skriven, med både nya och äldre hälsokunskaper i varierande teman. Det känns som om vi inte behöver fler tidningar inom området när vi har Hälsoinspiratören, du får oftast veta allt som berör temat för månaden. Tidningen känns som en uppslagsbok som du gärna spar för att använda vid speciella teman etc. Varje månad som friskvården skickar ut tidningen till medarbetarna känns det som att ge ut en värdefull gåva:). Kiruna kommun spar varje nummer av Hälsoinspiratören i ett digitalt bibiliotek för att medarbetarna ska kunna gå tillbaka och söka efter sitt favoritnummer eller ngt speciellt tema".

Britt Hammar
Kiruna Kommun
Friskvården / Sporthallen

För dig som vill veta mer

Kontakta oss för mer information!