Om Proformia Hälsa AB

Proformia har under 18 års tid hjälpt företag och organisationer att öka sin hälsa och produktivitet. Trots att vi är ett litet företag arbetar vi nästan uteslutande med stora kunder. Vi klarar det tack vare våra digitala hälsoverktyg, veriferade metoder och vårt expertkunnande . Läs mer på Proformias hemsida.

Kundreferenser

Halmstadkommun

"Vi har jobbat med Proformias koncept Chefshälsa i fem år och är mycket nöjda. Anledningen är att vi förbättrat frisknärvaron och mer än halverat vår sjukfrånvaro. I konceptet ingår flera verktyg, som som hjälpt oss att förändra vår arbetsmiljö och hälsa till det bättre. Vi började med livsstilsförändringar (motion), vilket gjorde medarbetarna friskare och mer stresståliga. Detta gav mig som chef även mer tid att fundera strategiskt. Tillsammans med mina medarbetare, har jag kunnat skapa en bättre arbetsmiljö, som lett till att vi både är friskare och mer engagerade. Jag är mycket stolt över den insats som mina medarbetare åstadkommit. " 

Josefin Green, enhetschef
Snöstorps hemtjänst
Halmstads kommun

 

So ̈rmland 

" Landstinget Sörmland har ett stort antal hälsoinspiratörer ute på arbetsplatserna. Eftersom deras uppgift är att uppmuntra sina arbetskamrater till en hälsosam livsstil, behövs stöd på flera fronter. Med den månatliga tidningen Hälsoinspiratören, ger vi dem tillgång till en professionell nyhets- och inspirationskanal. Här kan de hålla sig uppdaterade inom livsstil, främjande och arbetsmiljö samtidigt som de får praktiska uppslag för att kunna utföra egna aktiviteter. Tidningen är seriös, har bra källhänvisningar, och läses med stort intresse varje månad".

Ann-Mari Molberg
Hälsoutvecklare
HR-staben/Hälsa och arbetsmiljö
Landstinget Sörmland


Sandvikjpg

 "Vi i Sandvikens kommun vill uppmuntra våra medarbetare till en hälsosam livsstil. Genom Proformias digitala hälsoverktyg, Formgivaren, får vi experthjälp att hitta inspiration, livsstilsråd och nyheter. Eftersom utbudet är brett, finns det något för alla. Oavsett om man är medarbetare, hälsoinspiratörer eller chef finns stöd i en mängd verktyg. Här kan vi t ex läsa om de senaste trenderna samtidigt som vi får förslag på pausgympa, matrecept, styrketräning, hälsokalkyler, mindfulness m.m. Redan efter första året hade vi över 1 000 användare som varje månad surfade runt bland Formgivarens olika menyer".

Behrokh Honarmand
HR-strateg
Personalkontoret, Sandvikens kommun

 

Kirunakommun -logo

"Vi prenumererat på Hälsoinspiratören sedan många år tillbaks och vi tycker den är otroligt bra. Eftersom varje nummer har ett speciellt tema, är det lätt för våra hälsoinspiratörer att spinna vidare på det ute på arbetsplatserna".

Britt Hammar
Kiruna kommun
Friskvården/Sporthallen

 

Nyssab1

"Som chef för arbetsmiljösektionen på SSAB ansvarar jag för uppköp av hälsofrämjande tjänster. Under åtta års tid har vi använt oss av Proformia's hälsoportal och responsen från personalen har varit mycket positiv. 

Proformia har utvecklat en hälsofrämjande datamodul, som vi på FHV använt i samband med våra hälsosamtal. Proformia har också utbildat våra hälsoinspiratörer i omgångar samt medarbetare på arbetsmiljöenheten i strategisk hälsa. Vår uppfattning är att Proformia är en professionell partner och vi kan varmt rekommendera deras produkter och tjänster".

Marie Skarfors,
Manager Occupational Health & Safety
 

Annell -ljus -och -form -ab -annell -logotype
" Proformia har hjälpt oss att förbättra hälsan hos personalen. Med deras hälsoverktyg har vi fått en bra bild av hur livsstilen påverkar medarbetarens arbetsförmåga. Åtgärderna har lett till bra resultat genom att förstärka individens insikt och motivation på ett värdefullt sätt". 

Björn Bergman
VD 

 

Frisk

 "Proformias tidning förvandlar nya forskningsrön till praktisk användbar information för alla. Vi läser den med stort intresse varje månad".

Annika Gärderud
Friskis och Svettis Riks