Kraftsamlingen- - en bok om styrketräning och hälsa

Hur ska man träna för att nå bästa resultat? Det är en fråga som många har försökt att besvara genom åren. Tittar man strikt ur hälsosynpunkt, är svaret att man ska röra på sig regelbundet. Och framförallt måste den aktivitet man väljer vara rolig och stimulerande. Styrketräning är exempel på en positiv träningsform, som ger en snabb och påtaglig effekt. Boken Kraftsamlingen är en hjälp och inspirations-
kanal för såväl nybörjare som för de mer erfarna tränarna.

Bokens huvudområden

Hur fungerar muskulaturen?
Denna del ger en god insikt i vad som händer i kroppen när man styrketränar. Varför blir vi starka, hur är musklerna uppbyggda och varför blir de trötta?

Effekter av styrketräning
En medicinsk del där du får unik information om träning, speciellt styrketräning, vid olika sjukdomstillstånd som högt blodtryck, övervikt, diabetes och mental ohälsa. Här ges även svar på hur lite (!) aktivitet det krävs för att få bättre hälsa och vad överträning innebär och medför.

Träningsplanering
Här ges ingående hjälp och förslag till träningsplanering på olika nivåer, för såväl nybörjaren som den mer erfarne motionären. Vilka övningar ska man göra, hur långt ska ett pass vara och vilken tid på dygnet är det bäst att träna är några frågor som besvaras.

Övningar för hela kroppen
Ett kapitel som innehåller en stor övningsbank. Övningarna är klassificerade på ett het nytt sätt och utförligt beskrivna. Den här metoden gör det lättare att lägga upp ett varierat och effektivt program - åt sig själv eller åt någon annan.

Fakta

Titel: Kraftsamlingen - en bok om styrketräning och hälsa
Författare: Erland Colliander, Katarina Woxnerud
Utgiven: dec 2001, trådbunden, 232 sid.
Förlag: Proformia
ISBN: 91-631-1715-0

Pris: 250 inkl. 6% moms, 236 exkl. moms. Frakt tillkommer, enligt Postens index
Rabatt: 5-19 ex: 10% rabatt, 20-34: 20% rabatt, 35-49: 25% rabatt, 50 - : 25% eller enl. offert.

Beställning:
E-post Sörlins Förlag

<< Tillbaka